Varken i kronologisk eller inbördes ordning. Men helg har det ju varit! Vi har köpt en begagnad cykelvagn. Känns smått revolutionerande faktiskt. Kul att cykla med och det är enkelt att komma iväg på en utflykt utan att behöva baxa in två barn i en bil. Vi premiärade med en tur till Långsjön. Tog 10 min dit och gick hur smidigt som helst. Längtar redan nu tills vi cyklar dit för kvälls- eller morgondopp i sommar. Bilden här ovanför är från i går när jag hämtade Edda på förskolan i vagnen. Stackars Björk dock som blir petad på hela tiden. "Men mamma, hon är så söt så jag kan inte låta bli att peta på henne" säger Edda till sitt försvar. Badplatser under lågsäsong är himla mysiga. Vattnet var väl kanske inte det mest inbjudande att bada här precis vid strandkanten, men fint var det! Är det algblomning eller vad kan det annars vara? Jag har sett en film! Har inte hänt på år och evigheter. Visserligen fick vi dela upp filmen på två kvällar, men well, vi såg en film. Toscana på Netflix. Den var... fin. Mysig och en härlig verklighetsflykt. Jag blev absolut hungrig av att titta på den och jag drömde mig tillbaka till alla gånger vi varit i Italien och hyrt hus innan barnen. Tack jag själv för att jag gjorde sånt. Nu bor vi ju med skogen runt knuten. Bokstavligen. Eller vi bor väl i skogen?! Nåja, i lördags lockade vi med oss Edda på skogsutflykt. Målet var att äta lördagsgodiset i skogen och jag ville se vad som växer här och vilken typ av skog vi har. Jag är så spänd på att få upptäcka skogarna här runt om oss och se vad vi kan hitta här. Blåbär, verkar det i alla fall bli gott om i år. Och godis smakar faktiskt jättegott i skogen. Vi har grillat korv på baksidan. Vegetarisk korv kanske inte är särskilt mycket smaksensation över lag, men tycker att Anammas chorizo som Gustav från Jävligt Gott har tagit fram är himla god. Och när jag äter korv i bröd är liksom tillbehören allt. Jag brukar alltid röra ihop någon form av coleslaw, det är så värt och tar bara någon minut. Sen rotar jag runt i kylen och fyller på med vad jag hittar. Korven ska vara så maxad att man garanterat blir kladdig, då är det bra. Och så en liten plockbricka. Det här med rädisor i smör och salt?! Nej, men det var ju himla trevligt! Är så sugen på vårens alla primörer. Åh! Tänk att göra en ultimat vårig plockbricka med allt gott man kan tänka sig! Det måste ske!Tack helgen!