[caption id="attachment_15456" align="alignnone" width="960"] Bild från Dessertmästarnas Jul 2018 Kanal 5[/caption] I kväll är det dags för mitt avsnitt av Dessertmästarnas Jul! Klockan 20.00 på Kanal 5, eller när du vill på Dplay. Som jag nog sagt både en och två gånger tidigare är jag med i ett avsnitt den här säsongen. Jag besöker Roy, Sébastien och Magnus mitt i julstöket för att julpyssla och slå in paket. I kvällens avsnitt kokar Magnus två sorters äppelmos och jag slår in moset, redo att ges bort i present. Vem blir inte glad av att få egengjord äppelmos liksom? Så jag tänkte dela med mig av inslagningen och receptet på Magnus äppelmos. Och som inslagning gjorde jag en presentask i form av ett äpple. Vi kikar hur jag gjorde. Presentask äpple Svårighetsgrad: ▲△△△△ Tidsåtgång: ▲▲△△△ Du behöver: Rött lite tjockare papper (till äpplet) Grönt lite tjockare papper (till bladen) 1 st Brun piprensare 1 st Glasburk Sax/skalpell Falsben/baksidan på en sked 1 st Provpåsklämma (ni vet en sån där metallgrej med två ben du kan ha för att sätta ihop papper eller stänga en påse) Linjal Hålslagare med 1 hål Mät bredden och höjden på din burk. Min burk har 10 cm stor botten och är 14 cm hög. Till den burken skar jag ut 9 st 30x5 cm pappersremsor. Dra ett streck med falsbenet/baksidan på en sked 7 cm in från vardera kanten. Det blir mycket lättare att få raka veck på så sätt. Vik in kanterna och gör ett hål i varje sida. Sätt ihop pappersremsorna med provpåsklämman. Dags att slå in. Ställ burken i mitten av alla papper och vik in dem en och en. Fäst ihop med piprensaren och klipp till två gröna blad. Vill du kan du dra med falsbenet i bladen för att skapa ådring och sedan vika till, då får bladen lite mer levande form. Fäst bladen i piprensaren och böj till den så den liknar en stjälk. [caption id="attachment_15455" align="alignnone" width="960"] Bild från Dessertmästarnas Jul 2018 Kanal 5[/caption] Sen är asken klar! Testa dig fram med olika färger på pappret och anpassa storleken på pappersremsorna efter hur stor burk du har. Och till den här fina inslagningen vill du såklart ha ett gott mos! Här är recepten på Magnus två olika äppelmos från programmet. Magnus röda äppelmos - Dessertmästarnas jul 2018 1 dl vatten 10 st Äpplen, urkärnade och klyftade 2 st stjärnanis 1 msk färskriven ingefära 1 st vaniljstång 1 tsk Espelettepeppar Magnus gröna äppelmos - Dessertmästarnas jul 2018 1 dl vatten 10st Äpplen, urkärnade och skalade 2 st Kanelstänger 1 st vaniljstång 1 tsk grovmalda kardemummakärnor Värm samtliga ingredienser i en stor kastrull med lock på låg-mellanhög värme i cirka 30 minuter. Lyft ur stänger och kryddor och mixa slätt i en matberedare, Fyll i steriliserade lufttäta burkar. Vi ses kl 20.00 på Kanal 5 eller efter det på Dplay! Fler grejer från Dessertmästarnas Jul 2018 hittar du här: Julkarameller till Disneygranen Kanel och stjärnanis julgranshänge Julhänge till granen Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. ☆ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook