Ni har väl inte glömt bort att jag var i Italien i början av sommaren och hyrde hus med ett gäng kompisar? Hoppas ni är redo för mer. För nu tänkte jag visa hur vi hade det andra veckan på Villa Trotta. Vi börjar med att kika närmare på de två första dagarna av vecka 2. Elias, Totte, Emma, Calle och Emma hade tidigt på morgonen lämnat Villa Trotta. Så i några timmar kändes huset himla tomt. Men det ändrades snabbt när Barbra, Johannes och Fredrik kom och gjorde oss sällskap. Den här dagen var det så fruktansvärt varmt att vi för första gången inte kunde sitta ute på terassen när vi skulle äta lunch. Vilken tur att vi hade en kiwi-pergola som vi kunde sitta under. Bara det faktumet att en kunde se små kiwisar växa kändes så himla exotiskt. Synd att de var lååångt ifrån mogna bara. Resten av dagen ägnade vi oss mest åt läsande vid poolen, matlagning som sig bör, planering och ihopsnack i och med att vi nu var ett nytt gäng som skulle bo tillsammans och såklart njuteri av solnedgången. Omöjligt att tröttna på den. Så blev det ny dag och vi skulle åka på utflykt. Närmare bestämt till en vingården De Conciliis som låg i närheten. Vi hade tur som kom precis i lagom tid för att få se vinet buteljeras. Sen hoppade vi in i två bilar och Paula och Bruno som var två av syskonen som ägde vingården tog med oss på en tur bland vindruvorna. Det var varmt som bara den men det var även vackert och väldigt spännande att höra två människor som är så kunniga inom något att dela med sig av sin kunskap. Paula var expert på druvorna och tog hand om dem när de växte. Bruno var vin-proffs. Jag fick låna en sjal av Malin för att skydda mig från solen och kände mig väldigt mycket som Carrie i Homeland. Det här är Bruno. Vilken personlighet han hade. Han hade klockrena svar på det mesta och hade läst filosofi innan han kom tillbaka till familjegården och började jobba med vinet. Det han inte kunde om livsnjuteri är nog inte värt att kunna. Efter en stekhet tur ute bland sluttande kullar med vinrankor och olivlunder var det dags för själva vinprovningen och den lättare lunchen som ingick. Fast det här med lätt lunch verkar inte Italienarna ha förstått. Det liksom fortsatte bara att komma in mer mat och det ena var godare än det andra. Vi blev så himla mätta. Dessutom var allt gjort på lokala och egentillverkade råvaror. Bästa grejen! Gruppfoto på ett gäng mätta och belåtna besökare tillsammans med Paula och Bruno. Sen gick vi in på lagret och köpte med oss massa god dryck och olivolja från gården som vi skulle ha med oss hem. Och så fick vi även plocka med oss några citroner från parkeringen. Perfekt att ha till maten. Och på kvällen snörade jag och Elin på oss löparskorna för en av många springturer som vi hann med under våra två veckor. Backträning har ju helt klart fått en ny innebörd i min värld efter detta. Så när vi kom hem stod hela gänget redo att servera en flaska spumante (mousserande vin från Italien) som vi hade köpt med oss från vingården tidigare under dagen. Här kan du läsa mer om Italienresan ↓ ☼ Första dagen i Italien ☼ Poolhäng och en somrig sallad ☼ En lugn dag på Villa Trotta ☼ Grillad fisk och en ovanligt fin solnedgång ☼ Pizzakväll på Villa Trotta ☼ Dagsutflykt till Castellabate