Så var dagen kommen, det sista dygnet på min och mina kompisars Italien-resa i somras. Det var på riktigt den bästa semestern jag någonsin har haft. Så det är med lite vemod som jag publicerar det sista inlägget. Mycket kretsade kring mat på den här resan, att laga och äta gott. Samt att testa nya grejer. Philip tog detta på allvar och ville baka en kaka, Pastiera Napoletana, som var väldigt typisk för området vi var i. Egentligen är det en kaka som äts på påsken, men vad tusan. Philip ville ändå baka den. Enda knixet med kakan var att den tog en vecka att göra och alla delmoment skulle göras i en viss ordning. Kakan var en av de mäktigaste jag ätit någonsin. Så det fick bli vår lunch. Ändå semester ju, och då är det helt legitimt att äta en kak-lunch. Ljuset var magiskt och Villa Trotta visade sig från sin bästa sida. Malin passade på att njuta från fönstret på hennes och Elins rum på övervåningen. Efter en dag full av plockande och packande gjorde vi som många andra kvällar och satte oss på terassen med ett glas vin och njöt av de sista soliga timmarna. Och såhär bra tycker jag att semestern hittills har varit! Och bara för att så tog vi en gruppbild av oss alla från vecka två. Jag var ju där totalt i två veckor, men några var bara en vecka. Ganska skön uppdelning ändå att det byttes lite folk efter en vecka. När vi hade fotat och hoppat klart framför solnedgången var det dags att använda pizzaugnen en sista gång. Vi hade satt en deg på jäsning efter tips och trix från Stefano, en italienare vi träffade första dagen nere i byn. Och det blev ju helt klart rätt bra pizzor denna gång också. Så megalyxigt att ha en egen pizzaugn på baksidan. Sen gick vi och la oss i hyfsad tid för att orka upp nästa morgon då vi skulle flyga hem. Så vaknade vi upp till en fin soluppgång över de vyer vi de senaste två veckorna hade kallat vårt hem. Tack Italien och Villa Trotta för två magiska veckor. Här kan du läsa mer om Italienresan ↓ ☼ Första dagen i Italien ☼ Poolhäng och en somrig sallad ☼ En lugn dag på Villa Trotta ☼ Grillad fisk och en ovanligt fin solnedgång ☼ Pizzakväll på Villa Trotta ☼ Dagsutflykt till Castellabate ☼ Nya kompisar och en utflykt till en vingård ☼ Dagsutflykt till Paestum och Selim i solnedgången ☼ Minnen från en sommar i Italien ☼ Poolparty på Villa Trotta ☼ Besök på en buffelfarm, serpentinvägar och hemmagjord gnocchi Och som kontrast till de här somriga bilderna från Italien vill jag påminna om Monthly Makers och våran pågående adventskalender. För alla luckor kolla in vår facebooksida facebook.com/monthlymakers TRANSLATION: Our last day in Italy when we ate Pasteria Napoletana, and made pizza.