Den senaste tiden har jag totalt saknat inspiration till att laga och för den delen äta mat. Det tar liksom bara mest tid och måste ske snabbt pga att när jag kommer hem är jag vrålhungrig. Och när jag är hungrig blir jag GRINIG. Då finns minsann ingen tid för att lyssna på lite jazz och göra långkok precis. Detta har gjort att det blir rätt oinspirerad mat och knappt över till en matlåda. En riktigt ond cirkel om ni frågar mig. Men så snubblar jag över fina recept på bloggar och på pinterest och önskar att jag hade lust att laga de där rätterna som jag ju vet att jag dels tycker är roligt och som som jag ju faktiskt mår bättre av att äta pga att det inte är en skål med yoghurt, eller samma tomatsås till pasta som jag ätit för sjuttiosjätte gången. Så i helgen kändes det lite som att jag kom till en vändpunkt. Philip och jag började lördagen med att promenera bort till bageriet här i närheten och köpte med oss ett gott bröd hem till frukosten. Ett fruktbröd. Jag tillhör ju då den halvan av befolkningen som gillar frukt i bröd. Tycker det tillför så mycket gott. Så satt vi ner en lång stund och åt frukost ordentligt vilket det inte riktigt har känts som om jag har gjort på länge. Samma sak gjorde vi både i söndags och till och med på måndag morgon. Nu hoppas jag såklart att detta håller i sig ett bra tag till. Hela lördagen lagade vi faktiskt bra mat, men lunchen och vad jag gjorde då får bli ett eget inlägg. Men det fina var att jag tyckte att det var roligt att laga mat och fundera på mat igen. Framåt kvällen lagade vi Sandras Majskolvar New York style som jag har suktat efter sen den dagen jag läste inlägget. Och när ICA borta vid mig hade extrapris på majskolvar kändes det som en given grej att laga. Så himla gott och enkelt. Philip tyckte dock att det var för lite mat med att bara äta en majskolv var, kan väl förstå hans tanke. Så vi bestämde oss för att även laga bakpotatis. Såsen kändes liksom perfekt att använda även till det och tänka sig, det passade hur bra som helst ihop. Lätt att göra och gott att äta. Prova vettja! Till råga på detta så skrev vi en veckomatsedel och storhandlade i söndags. Så nu har jag ju faktiskt alla förutsättningar i världen att komma tillbaka i en bra matlagningsrytm och förhoppningsvis gilla att både laga och äta. Är ni bra på att planera eran mat i veckorna? TRANSLATION: I've been out of inspiration when it comes to cooking for quite some time now. But this weekend I really think we broke the pattern and cooked Sandras Corn on the cob, try them, they're so good!