Hur blev det måndag igen så snabbt? Känns som att helgen nyss började, men det kan bero på att min helg har varit fullspäckad av förberedelser inför och själva utförandet av föreläsningen och workshopen på Folkuniversitetet. Men jag har också hunnit se en film på filmfestivalen och gå på Madonna-konsert. Men helt ärligt känner jag att jag skulle behöva en till helg efter helgen. Föreläsningen och workshopen igår var så himla roliga att göra. Så kul att så många kom, men mer om det senare när jag landat mer ordentligt. Rent mentalt är jag nog kvar i förra helgen och tänkte att vi kunde titta på den i stället. Direkt efter jobbet förra fredagen åkte jag nämligen ut till "Mitt Kök" som höll till på Stockholmsmässan. Där mötte jag upp Philip, Stefan och Malin. Vi var peppade på vinprovning och matinspiration. Vi provade oss igenom flera olika Chablis exempelvis och fick verkligen känna skillnaderna och åka på en liten smakresan från ett Petit Chablis upp till Chablis Grand Cru. Mellan vinprovningarna fick jag syn på godishimlen. Dvs. isländsk lakrits! Det fanns hur mycket som helst och mitt isländska hjärta klappade extra hårt. Jag äter knappt godis i vanliga fall, men isländsk lakrits (ofta blandad med choklad) är något helt annat. Philip och jag kunde inte låta bli så vi köpte på oss ett litet lager inför julen. Lyckan! Nåja, tillbaka till vinet, vi provade vidare, fick smaka på gott smørrebrø, snacks och magiska oliver. Ja och såklart flera anda viner. Så himla trevligt att gå på mat och vin-mässa. Är definitivt pepp på att göra det fler gånger. På lördagen var vi barnvakt till Philip systerdöttrar ute på Ekerö. Vi pysslade med toarullar, lekte ute på lekparken, sprang i skogen och gjorde charader. Vi var ute tills det blev mörkt och sen gick vi in, lagade mat och kollade på TV. TRANSLATION: Last weekend I went to a food and wine fair and hung out with Philips nieces.