Det finns hemlagade pizzor och så fins det hemlagade pizzor. I helgen gjorde vi den senare varianten och de här pizzorna får nog kvala in på listan över de absolut godaste pizzorna jag någonsin ätit. Wow! Med några små enkla knep blev pizzorna helt magiskt bra och jag bara längtar tills nästa gång vi gör dem igen. Första knepet är en bra deg. Antingen kan man göra den själv. Minns att vi gjorde en himla bra deg när vi var i Italien och hyrde hus med pizzaugn. Men nu var det lite mer ont om tid och vi hade inte möjlighet att kalljäsa hälften av degen i ett dygn innan och allt sånt. Då kan man faktiskt likaväl köpa en deg! Stefan (som bör få all kredd för hela den här matlagningen, inköp, idé och det mesta av utförandet faktiskt), tog en tur förbi Meno Male och köpte med sig tre stycken färdiga degar. En grej jag lärde mig var att man ska trycka ut all luft från degen typ såhär. Men man ska inte trycka ut luften från kanterna. På så sätt får du fluffiga kanter och inte lika fluffig deg i mitten. Logiskt ändå. Sen gjorde vi tre olika pizzor. Två Pizza Bianco med pesto som bas och en klassisk Margherita. Lägger recept till dem längst ner i inlägget om någon är sugen. Vi lyxade verkligen med bra råvaror och det är väl kanske det som gör själva skillnaden att det blir lite godare. Så värt ändå om man har möjligheten. För att få till de här supergoda pizzorna hemma finns ytterligare ett knep. Och det är en typ av pizzasten, men det här är mer som en platt gjutjärnsplatta. Den hade Stefan med sig och vi värmde upp den på spisen först så den var sjukt varm. Sen la vi själva pizzorna på den en och en och gräddade dem i en ännu varmare ugn. Max värme, vilket är 250°C på vår vanliga ugn. Då räckte det med bara några minuters gräddande innan de var klara. Så åt vi allt detta goda och drack ett supergott Brunello di Montalcino till. Tack för mig! Vilken pangkväll! Planen var att vi också skulle spela ett spel, Viticulture (Tips! sjukt bra spel!!) efter maten. Men vi sa att vi gör det en annan gång så snackade vi bara istället. Himla fint det också i all sin enkelhet. 3 supersmarriga hemlagade pizzor En klassisk Margherita Tomatsås Mozzarella Basilika* Pizza Bianco 1 Pesto Mozzarella Rostade pinjenötter* Lagrad pecorino* Goda oliver* Ruccola* (för köttätare kan man ha på några skivor prosciutto om man vill också)* Pizza Bianco 2 Pesto Mozzarella Stekt Karl Johan-svamp* Rostade pinjenötter* Lite lagrad pecorino* Ringla på lite olivolja* Tryffelsalt* *Lägg på när den är färdiggräddad ☆ Jag finns också på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook