Här om dagen kom Philip hem med ett recept på en krämig bönotto med svamp och citron som han hade blivit tipsad om av en kollega. Jag tyckte det lät kanongott och ville absolut att vi skulle laga den. Fick efteråt veta att det är ursprungligen ett recept från Green Kitchen Stories så det förklarade ju varför det lät så himla gott. (Och var det också!) Du behöver: ⟡ 2 msk olivolja ⟡ 1 stor gul lök, finhackad ⟡ 2 vitlöksklyftor, finhackade ⟡ 100 g (3 ¾ dl) ostronskivling (eller champinjoner), skivade ⟡ 1 ¼ dl torrt vitt vin ⟡ 250 g spenat, grovhackad (jag använde fryst, men är säkert roligare med färsk) ⟡ 450 g (5 dl) kokta vita cannellinibönor ⟡ 1 ¼ dl grönsaksbuljong ⟡ 60 g mascarpone ⟡ rivet skal och saft från ½ citron ⟡ en näve timjan, bara bladen ⟡ havssalt och nymald svartpeppar Gör såhär: Hetta upp olivoljan i en stor kastrull på medelstark värme. Tillsätt gul lök och vitlök. Fräs i några minuter, tills löken är mjuk och gyllenbrun. Rör om då och då. Tillsätt svamp och fräs i ungefär en minut. Rör ner vin och spenat och sjud tills spenaten har blivit mjuk. Tillsätt nu bönor och buljong. Låt koka under omrörning i 3–4 minuter. Sänk värmen och tillsätt mascarpone, citronsaft och timjan. Rör om ordentligt, smaka av och salta och peppra mer om det behövs. Strö lite rivet citronskal över bönotton och servera. Ät och njut! Himla smidig och snabb rätt om en använder bönor på burk istället för att koka egna. Våran blev kanske i det rinnigaste laget och inte lika krämig som jag önskar ett en bön-/risotto ska vara. Så mitt tips är att inte hälla i all buljong på en gång. Häll i lite i taget, rör om och se hur krämigt det blir. Ska absolut laga detta igen och då inte vara lika ivrig på buljongen. Tips på fler enkla rätter att laga: - Fisk på fem ingredienser - Bruschetta - Världens bästa pesto TRANSLATION: Made this super delish beanotto from Green Kitchen Stories the other day. Yum!