Jag gillar att laga mat och tycker att det kan vara en väldigt skön avslappnande grej att göra efter en lång dag på jobbet. Men ibland finns liksom inte orken där. Precis så kändes det här om dagen. Då åkte räddaren i nöden – sojakorv i bröd fram. Kanske inte jordens godaste maträtt, men om en vispar ihop en egen aioli till så känns det genast lite lyxigare. Det är faktiskt rätt lätt att göra egen aioli och har du inte testat göra det förut så rekommenderar jag verkligen det. Har du typ en matberedare så är det ännu lite lättare. För ca 4 dl aioli behöver du: 1 ägg eller 2 äggulor 1/2 msk vinäger 3-4 dl olja 3-5 vitlöksklyftor salt vitpeppar Helst ska alla ingredienserna vara rumsvarma, men mina var inte riktigt det och det gick bra ändå. Rör ihop äggen och vinägern i en skål. Häll i oljan först droppvis och sedan långsamt under kraftig vispning tills du fått en fin konsistens. Känns det för tjockt går det fint att ha i lite vatten. Smaksätt sedan med vitlök, salt och vitpeppar. Sen är det bara att bygga ihop din (soja)korv i bröd och njuta av din aioli! Förutom aiolin på kör jag klassiskt med ketchup, senap och rostad lök. Omnom!