Som jag nämnde i mitt förra inlägg gjorde vi en mirror glazed cake i helgen. När jag gör något vill jag gärna gå in för det till 100%. Så varför inte maxa genom att dokumentera + filma allt extra noga? Är ändå rätt impad över resultatet med tanke på att det var första gången vi gjorde detta. Vi började med att göra en enkel chokladmousse av choklad, grädde och ägg som vi sen frös in i en silikonform. För här var egentligen inte smaken eller innehållet på tårtan det viktiga. Utan det var ju själva glazen som var hela grejen. Vi kokade upp glaze enligt konstens alla regler. Till hjälp hade vi den här videon på YouTube. Sen provade vi att färga lite glaze i äggkoppar så vi säkert skulle få till exakt rätt nyans. Det var lite lurigare än jag trodde. Men himla bra att vi testade innan. Hade nog slutat med en brun glaze annars. Själva momentet att hälla på glazen var så himla nervig. Snabbhet, precision och ett lätt tryck med spateln. Aldrig har en kaka fått så mycket uppmärksamhet som denna. Såklart ville vi dekorera lite också. Kakan fick tema höst och vi plockade in lite av varje vi hittade i trädgården. Om det var nervigt att hälla på glazen var det inget emot att dekorera den. Bland annat så tappade jag ett blomblad mitt på och vi alla frös till is för en sekund. Men det gick att rädda som tur var. Men jag blev pepp på att dekorera flera tårtor. Det känns ändå kul att göra. Men då vill jag verkligen maxa med dekorationer. Så var allt klart tillslut och vi studerade resultatet med stor noggrannhet. Extra plus var ändå att tårtan faktiskt blev svingod. För det var ju hela tiden sekundärt. Visst gjorde vi en liten film också. Bara för att det är kul. Och med filmen avslutar jag även det här inlägget helt dedikerat till en spegelblank glaze. Följ mig på Bloglovin’, instagram (@Dnilva) och Pinterest