[gallery link="none" columns="2" size="full" ids="12382,12380"] I söndags var det kanonväder och jag och mitt trognaste svamp-plockar-team bestämde oss för att åka ut i skogen på kanske säsongens sista tur. Och vilken pang-dag vi hade! Det bokstavligt kryllade av svamp i skogen, solen sken, matsäcken var packad och smakade gott. Inte så mycket mer en kan begära av en oktoberdag. Från att vi alla, Philip, Stefan och jag har varit väldigt okunniga inom svamp har vi år för år lärt oss lite mer. Vi undersöker alla svampar vi hittar och försöker artbestämma bara för att det är kul att lära sig. Vi luktar och tittar. Och för varje år så utökas svamprepertoaren lite till. Det är faktiskt sjukt givande. På morgonen innan vi stack ut i skogen sa jag till Philip att jag gärna ville hitta svart trumpetsvamp, för det har jag aldrig gjort. Och helt plötsligt hittade jag världens skogsglänta med massa fina examplar. Uppdrag slutfört! Nä, delmål avklarat bara. Det fanns massa svamp kvar som ville bli plockad! [gallery link="none" columns="2" size="full" ids="12383,12379"] När korgarna började fyllas och vi varit ute i nästan två timmar gjorde vi ett första matsäcksstopp. Mackor, bullar, frukt och te är min favorit i skogen. Eller jag skulle nog kunna äta och dricka vad som helst egentligen. Allt smakar bättre ute på en sten. Vi kom också fram till att vi någon gång bara måste dra med oss en liten stekpanna ut i skogen och lite råvaror för att kunna laga till något på svampen direkt över öppen eld. Hur härligt hade inte det varit då?! Min ständiga skogsklädsel. Min islandströja aka Lopapeysa som mamma har stickat till min bror men som jag har tagit över. Sorry Hannes! Du kommer nog aldrig få tillbaka den. Skogen fullkomligt exploderade av färger och när vi kom till en liten topp var utsikten magisk och jag önskar att jag hade haft en liten drone att flyga över det här med. Så fint! [gallery link="none" columns="2" size="full" ids="12385,12375"] Så åkte vi hem och la upp fångsten på köksbordet. Granblodriska, trattkantarell, två sorters taggsvamp och svart trumpetsvamp blev det den här gången. Granblodriskan är en ny sort för i år som jag har lärt mig. Den växer intill granar som namnet avslöjar och den ger ifrån sig en orange saft när en bryter svampen. Du blir totalt färgad om fingrarna och det går inte att ta fel på. Vilket är en typiskt bra grej. Här på bilden har svampen torkat i några timmar och saften är inte lika tydlig, men du ser den när du plockar. Men det tål att sägas många gånger. Är du osäker på en svamp. Ät den inte! [gallery link="none" columns="2" size="full" ids="12386,12389"] När svampen var omhändertagen och rensad så gjorde Philip och jag en enkel och vansinnigt god taggsvampspasta med schalottenlök, vitlök, grädde, vitt vin, blek- och rödgul-taggsvamp plus pasta. Så gott och enkelt! En himla bra dag i skogen helt enkelt! ♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook