Idag är det fredag! YAY! Den här veckan har verkligen susat förbi i orimligt hög hastighet. Jag önskar att veckorna var längre pga att jag inte hinner med allt jag vill göra innan det är helg. Men så blir det när en har tusen småprojekt, vill träffa kompisar, träna och jobba 100%. Tacos (alltså den svenska tex-mex versionen) är ju något som var och varannan svensk äter på fredagar och så klart även jag. Det går ju att variera i oändlighet med vilka tillbehör en har till och hur du tillagar dem. Men jag tänkte gå igenom sånt som jag tycker är extra gott att ha till mina. Mangosalsa – Vi går direkt på det absolut godaste. Mango, korriander och finhackad chili blandad till en jättegod blandning. Sanna bjöd på detta en gång för flera år sedan och sen dess är det en stående del av mina tacofavoriter. Guacamole - Kommer tvåa på listan över grejer jag vill ha till mina tacos. Jag har inte ett recept när jag gör det utan går mest på feeling. Mosar avocadon, lite chili, svartpeppar, lime eller citron, om jag har lust kanske jag blandar ut med en liten klick gräddfil. Sen har jag gärna i klassisk taco-sås också, HOT. Men den är ju inte särskilt stark alltså. Plus alltid en klick gräddfil för krämigheten. Grönsaker i alla möjliga färger och former. Gurka, tomat, paprika, sallad, lite vad som finns hemma eller en är sugen på. Det får dessutom gärna får vara krispigt, då är det extra gott. Som protein brukar jag antingen göra en bönröra med kidneyböner och tacokrydda eller quornfärs med tacokrydda. Här på bilden ser ni den rätt fula men goda kidneybönröran. Allt detta äter jag gärna med saltade nachos eller på tortillabröd. Vad har ni till era tacos? TRANSLATION: Here in Sweden fridays = tacos. This is how I like to eat mine.