I torsdags var det ju röd dag. Jättebra att vara lite extra ledig mitt i veckan. Jag tänkte ni skulle få hänga med på mer eller mindre hela dagen då jag har fått önskemål om att visa lite mer från min vardag. Här kommer den. Jag är en extrem morgonmänniska och älskar att gå upp tidigt! På helgerna vaknar jag oftast av mig själv som vanligt strax efter sex, men någon måtta får det vara så jag brukar i alla fall försöka ligga kvar och slumra tills klockan är sju i alla fall. Upp, säga hej i spegeln och morgonsträcka lite på kroppen. Kör den vanliga morgonrundan och kollar till hur mina plantor mår. Snart tänkte jag plantera dem i utekrukorna och ställa ut dem, hoppas bara det är varmt nog om nätterna. Älskar att skrota runt i lägenheten och fixa medan den här ligger kvar i sängen och sover. Sen dukade vi fram frukosten! Yoghurt med müsli, extra russin och torkad mango, kokt ägg, bröd med ost och gurka och Finn Crisp. Och ett glas vatten till. Älskar att dricka vatten. Kamma håret och på med sminket. Sen gick vi ut från lägenheten och ner genom den här gröna stigen... förbi de här fina husen bort mot Telefonplan för att hämta vår bil som har stått i ett garage över vintern. Vips var vi ute hos Philip syster på Ekerö. Där skulle vi hjälpa till med att plantera buskar och växter. Jag och Annelie gjorde fint i rabatten. Philip hängde med det här busfröt, Selma. Efter hårt slit bjöds det på glass. ❤️ Sen åkte vi hem igen, duschade, fixade oss och gjorde oss redo att gå på kalas. Förutom en lite större present tog vi med oss en planta med världsmästar-basilika. Tog bussen hem till Stefan där vi välkomnades med Campari Soda, som för övrigt inte alls var så himla gott. Efter prat och lite grattiskramar bjöd han på den här magiska förrätten. Pilgrimsmusslor stekta i persilje- och vitlökssmör med sikrom och ärtskott. Jag som annars inte brukar gilla pilgrimsmusslor blev helt frälst! När det vankades huvudrätt hoppade jag in i köket för att styra lite med min mat och hjälpa till att göra egna gnocchi. Stefan gjorde degen. Och jag rullade och formade själva gnocchin. Till alla rätter hade Stefan letat fram viner från 1983, året han är född. Vinerna i sin tur fick bestämma vad vi skulle äta för mat. Ja alltså. Vad som passade till. De som åt kött fick gnocchi med lammragu till huvudrätt. Och jag åt en ragu med samma bas som de övriga minus kött plus extra svamp. Så gott! Som avslut på hela middagen drack vi ett dessertvin, även det från 1983 och till det åt vi fikon och roquefortost. Mätta och belåtna åkte vi hem igen och så var den dagen slut. (Bilden på vinflaskorna har jag lånat från Stefan.)