[gallery link="none" columns="2" size="full" ids="12129,12128"] Det börjar verkligen bli hög tid att rensa upp och avsluta alla odlingar jag har på balkongen. Men det känns lite som om det aldrig riktigt kom igång, eller så var jag sent ute redan från början. För igår när jag plockade in alla tomater var många fortfarande gröna och det kändes som att plantan i sig hade kunnat ge så mycket mer än den gjorde. Men allt som allt är jag nöjd ändå. Vi har fått massa tomater och flera gurkor. Tror det totalt blev 6 st stora fina saftiga gurkor vilket jag tycker är ett bra betyg för att ha odlat på balkongen. Och även om jag tycker att mängden tomater har sett lite fjuttig ut på plantan så blev det en himla massa när allt hamnade i en skål. Jag har testat två nya tomatsorter i år och tycker att dom har funkat fint. Det är Ildi som er den gula päronformade tomaten. Tydligen ska den kunna ge upp till 120 st tomater per klase. Riktigt så många fick inte jag, men jag kunde helt klart ana det på mängden blommor. Ildi har en ganska söt men ändå frisk smak. Skalet är hårt och innuti är den riktigt saftig. Perfekt som snackstomat. Jag äter tomater som godis så den här passar mig perfekt! [gallery columns="2" link="none" size="full" ids="12132,12131"] Den senaste tiden har jag faktiskt inte alls tagit hand om mina odlingar på balkongen utan mer eller mindre bara låtit dem vara. Och det har funkat fint. Tack vädret för att du har varit lagom regningt och sett till att vattna lite då och då. Den andra sorten vi har haft är Gardener's Delight som är en klassisk körsbärstomat. Den har dessutom blivit utsedd till världens godaste tomat! Visst, den är supergod! Smakar mycket och tomatigt med en söt eftersmak. Fruktköttet är lite mjöligt, men det är inte det så det känns torrt, mer trevligt liksom. Nu återstår bara det tråkigaste, att tömma krukorna på jord och städa upp. Men jag vet att det är så värt att göra i tid innan det blir för kallt och frosten och snön (!!!) kommer. Men det hoppas jag är ett bra tag till det händer. Och för er som undrar hur det ligger till med pallkragen. Ja, mycket av min gnista försvann när rådjuren åt upp allt så vi behöver inte prata så mycket mer om det. Hur har det gått för er som odlar? Har ni fått en bra skörd? Läs mer om mina odlingar På balkongen i juli DIY: Enkel spaljé till pallkragen Skörda basilika – såhär gör jag + världens godaste pesto Läget i pallkragen och oväntade gäster Min pallkrage En titt bland tomaterna Dags att så ♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook