Jag känner mig aldrig så rik som när jag kan äta av sånt jag odlat själv. Jag fullkomligt älskar att kunna stoppa i mig en solvarm tomat från ute platsen eller att mixa ihop en egen pesto med egenodlad basilika. Basilika har alltid varit min grej att odla. Har absolut prioriterat basilika framför blommor och annat som kanske är finare att se på. Men i typ två år har vi inte alls varit vänner. Två år av misslyckad skörd och jag vet inte vad. Kanske för att vi flyttade och förutsättningarna blev andra. I förra lägenheten odlade jag världsrekord-stor basilika. Men här dog allt bara. Tills i år. Hade väl noll förväntningar, kanske var det det som gjorde att det gick bra tillslut? Av basilikan gör jag mest pesto. Är det absolut bästa grejen tycker jag. Egentligen behövs inte nåt recept. Och man kan byta ut alla ingredienserna till andra saker om man vill. Använd salvia, ruccola, morotsblast eller vad du har. Byt nötterna mot någon annan nöt eller nåt frö. Ta en ost, behöver inte nödvändigtvis vara Parmesan, Grana Padano funkar, kanske en västerbotten eller nåt. Och olivolja. Vitlök är alltid nice, eller ramslök om du har det. Ja, men ni fattar nog. Mixa ihop till önskad konsistens. Ät med pasta. Mmmmm! Scrollade förbi en basilikadrink på instagram. Tror någon hade gjort en basilikasirap typ. Det lät hur gott som helst! Och jag har tänkt halva sommaren att jag ska göra den jag med. Men nu när jag skulle länka till den och tipsa er kan jag för mitt liv inte komma på hos vem jag såg den. Gah! Någon som känner igen att ni också sett en grön drink på basilika? Help! Eller har ni något recept? Kommentera! Jag känner att jag behöver avsluta den här basilikasäsongen med en drink! Fler inlägg om basilika Skörda basilika Världens största basilikablad 2.0?