Sen jag var liten har jag ätit groddar och tyckt att det var kul att få grodda och se dem växa fram. Min favorit är helt klart alfalfagroddar. Det är enkelt att grodda själv, gott att äta och rätt så fint. Ibland kallade vi groddarna för spaghetti-trådar av någon anledning, vet ej om det var vi själva som kom på det eller någon vuxen som skulle få oss att gilla dem mer. Hur som helst tänkte jag visa hur du groddar själv med saker du har hemma, så du behöver inte köpa en fancy groddburk, (även om den där länkade hade varit ett himla snyggt tillskott i köket). Du behöver: ☼ Glasburk ☼ Alfalfafrön ☼ Vatten ☼ En liten bit spetsduk/bit av gardin eller tyg/myggnät eller liknande ☼ Gummisnodd ☼ Tom plastburk som glasburken kan vila upp och ned på Groddtid: 5-6 dagar Beskrivning kommer efter bilderna Häll eller mät upp frön. Jag använder ca 2 msk frön per groddomgång. Blötlägg fröna i minst ungefär 6 timmar. Spänn fast din tygbit med en gummisnodd. Det viktiga är att det finns små hål som vattnet kan rinna genom, men inte för stora hål så fröna sköljs bort. Häll av vattnet och skölj fröna några gånger. Ställ upp och ner i ex en annan burk. Jag brukar lägga en kökshandduk över för jag har för mig att groddarna gillar att ha mörkt omkring sig. Skölj sedan igenom 2-3 gånger per dag och ställ upp och ned. Dina groddar är färdiggroddade på 5-6 dagar ungefär. Ät dina groddar som sallad till maten, på en macka med ex mosad avokado eller tomat. Eller ät dem precis som de är.