Nyskördad salvia och mynta, direkt från balkongenHar du som jag fullt med färska kryddor bland dina odlingar vill jag verkligen slå ett slag för att binda små fina buketter och hänga kryddorna på tork. Ett himla enkelt sätt att spara kryddorna till i vinter när det är mörkt och kallt ute och balkongen/trädgårdslandet ekar tomt på grönska. Små buketter av kryddorFörutom att det doftar otroligt gott så tycker jag det är väldigt fint med de här buketterna som hänger på tork. Jag har skördat mynta och salvia som nu hänger i köket och torkar samtidigt som de sprider en härlig doft. Kryddorna blir verkligen en del av inredningen på det här sättet. Jag tycker de passar så bra på vår tavellist från Betonggruvan. Älskar verkligen den i vårt kök. Hoppas att den får en lika bra och given plats i nya lägenheten. Och där på står som vanligt Chanelkorven som Beata gjort. Vad använder jag kryddorna till då? Allt möjligt faktiskt, men här är några favoriter! Myntan tycker jag är perfekt att ha i te på vintern. Eller att smula ner i en yoghurtsås eller strössla lite på salladen. Salvian funkar till flera rätter. En favorit är salviapasta där du steker salvia i smör och sedan kokar pasta. Blanda ihop allt och toppa med riven pecorino. En annan favvo är salviajärpar. Då tar jag anamans formbara färs (för övrigt så himla bra produkt!!) salvia, salt och peppar som jag formar till järpar och steker. Magnifikt! Så lite kokt potatis och sås till det. Mums så gott!Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. ☆ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook