Nu äntligen har jag kunnat skörda och smaka på de tomater som tidigt i våras började som små frön. Det har bitvis varit en riktigt dålig tomatsommar och jag har till viss del inte varit hemma för att sköta om dem. Men ändå, skam den som ger sig nu blev det äntligen dags att smaka av dem. Hittills har jag plockat in en skål med röda, gula och några gröna tomater. Eftersom det redan har börjat bli ganska kyligt på kvällar och nätterna så har jag plockat av även en del gröna tomater. De kan faktiskt lika gärna ligga inne och mogna till sig. Dessutom tycker jag att det är extra fint att ha en skål full med tomater i alla möjliga färger. Jag har velat laga något alldeles extra gott av tomaterna och en återkommande favorit hos mig är bruschetta. Det är både enkelt och gott vilket är en alldeles utmärkt kombination. Perfekt att laga nu i helgen som brunch eller en lunch kanske? Du behöver: gott vitt bröd mozzarella, jag tycker att buffel är allra godast och vill jag lyxa till det köper jag burrata vitlök (mycket, för det är gott) olivolja tomater basilika flingsalt svartpeppar Gör såhär: Skär upp tomater och mozzarellan. Stek bröden i olivolja på hög värme. När bröden är frasiga ta upp ur pannan och gnugga en vitlöksklyfta hårt på varje brödskiva. Lägg på skivad mozzarella, tomat, basilika och toppa med nymald svartpeppar och lite flingsalt. Ät och njut! TRANSLATION: I've made bruschetta with my home grown tomatoes. It's both easy and sooo good! Ingredients: - good white bread - mozzarella - garlic - olive oil - tomatoes - basil - salt - pepper Cut up the tomatoes and mozzarella. Fry the bread in olive oil over high heat. When the bread is crispy take it out of the pan and rub a garlic clove on each slice of the bread. Add the sliced mozzarella, tomato, basil and garnish with freshly ground black pepper and a pinch of salt. Eat and enjoy!