Zucchini har vandrat upp på min lista över grönsaker jag gillar mer och mer. Här nere i Italien köper vi fina små zucchinis på marknaden och jag äter friterade zucchiniblommor med riccottafyllning. Hemma brukar Philip och jag dessutom laga plättar/biffar med dem. Det går snabbt och är himla gott. Särskilt roligt är det sen vi köpte en plättlagg i gjutjärn, då blir plättarna dessutom perfekta varje gång. Zucchiniplättar med tzatziki Plättar ◆ 1 zucchini (350g) ◆ 4 små potatisar ◆ 4 ägg ◆ 1 rejäl dl vetemjöl ◆ 150 g fetaost ◆ 3 salladslökar ◆ salt/peppar Tzatziki ◆ Grekisk yoghurt ◆ Gurka ◆ Vitlök ◆ Örtsalt Gör såhär Börja med att göra tzatzikin så kan den stå och gotta till sig undertiden du gör plättarna. Riv gurka och krama ur vätskan. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med örtsalt. Här har jag faktiskt aldrig någonsinn mätt hur mycket jag tar av varje utan jag går enbart på känsla. Dags för plättarna! Riv zucchinin grovt. Lägg rivet i ett durkslag och krama ut vätskan ordentligt. Riv potatisen lika grovt som zucchinin. Rensa och finhacka salladslöken. Smula fetaosten. Vispa sen ihop mjöl och ägg. Tillsätt zucchini, potatis, lök, fetaost, salt och peppar. Rör ihop till en jämn smet. Stek plättarna i rikligt med olja ca 2 minuter per sida, eller tills plättarna fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Smaklig måltid! ♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook