För någon vecka sedan skrev Sandra att hon efterlyste recept med 5 ingredienser eller färre. Direkt när jag läste inlägget kom jag att tänka på en fiskrätt som min pappa brukade laga när jag var liten. Den måste jag ju bara dela med mig av för att det är vansinnigt gott och går väldigt smidigt att göra. Du behöver: ◆ Smör (har på riktigt aldrig mätt mängden, går på känsla, har i lite extra) men om jag ska gissa 100g kanske ◆ 400g torsk, jag brukar köpa fryst ◆ saft från 1 citron ◆ Rosmarin ◆ Ris som tillbehör Börja med att smälta smöret i en kastrull Skär upp fisken i kuber / lagom stora bitar Kläm över citronen Ha i rosmarin. Låt puttra under lock tills fisken känns klar. Koka ris och servera till KLART! Kanske inte jordens mest estetiskt tilltalande maträtt, men förbannat god i alla fall. Ett tips är att ta bort rosmarinen och citronen och ha curry i stället. Också enkelt och jättegott! Det var mitt bästa recept på 5 eller färre ingredienser. Vilket är ert? TRANSLATION: This is a so simple dish . Takes like no time at all and tastes really good. And it only has 5 ingredients in total. You need: ◆ Butter (i rarely don't measure this, but I guess I use 100g) ◆ 400g of cod ◆ the juice from 1 lemon ◆ rosemary after taste ◆ rice Melt the butter, add the cod, lemon and rosemary. Let simmer until the fish is cooked. Serve with rice. And you're done! Easy, right?