I helgen både lagade och åt jag helt vansinnigt god mat. Öldoppad och pankofriterad halloumi, mangosalsa, avokado, koriander och jalapeñomajonäs på mjuka tortillabröd. Det började med att jag såg en bild på Julias Halloumi-tacos på instagram och sen var suget igång. Så på lördag när Philip och jag ändå hade planerat att bara vara hemma hela kvällen bestämde vi oss för att laga den här rätten. Gissa om jag är glad att vi gjorde det. SÅ GOTT! Jag hittade som sagt receptet hos Julia, och gjorde hennes variant med en mangosalsa till (dock missade jag att skriva upp att vi skulle ha chili i den, men hittade en annan chilikrydda att krydda på toppen, så det blev väl rätt ok.) Men receptet på halloumin och jalapeñomajonäsen kommer ursprungligen från vegokäk. Hennes variant med inlagd kål och ananassalsa får jag prova på en annan gång. För det var verkligen inte sista gången jag lagade detta. Mitt tips är att du också gör det! Jag har länge varit himla nyfiken på att testa äta Oumph! men inte riktigt vågat mig på det. Eller jag har liksom inte vetat hur eller vad jag ska laga. Men så med tips från min bror köpte jag hem ett paket pulled Oumph! en dag och byggde ihop en burgare. Hej och hå vad gott det var då. Och så himla lätt. För den som är pulled är ju färdigkryddad. Jag tycker om att laga maten helt från grunden och köper så lite halvfabrikat jag bara kan. Dels för att det är kul att göra allt själv, men också för att jag inte vet vad det är i sånt som redan är halvfärdigt. Men ibland när jag är vrålhungrig och sådär på gränsen till ett hungersutbrott är ju snabblagade grejer himla bra. I alla fall, såhär byggde jag upp min snabba, enkla, supergoda oumph!-burgare. Hamburgerbröd → Salladsblad (jag älskar sallad så hade nog tre stycken) → Pulled oumph! → Avokado → Jalapeño → Srirachamajonäs (du blandar alltså majonäs med srirachasås = magisk kombo!) → Ät och njut! Mums och varsågoda, två kanongoda rätter att laga en vardagskväll eller en helg. Just nu har jag en läsarundersökning, fyll gärna i den. Puss och tack! TRANSLATION: Two awesome things to cook and eat any day of the week. For full translation click the translate button in the right menu.