En stor fördel med att ha en mamma från ett annat land är att jag kan ta del av en massa roliga isländska traditioner. En sån kul (och kanske lite knäpp) tradition är den isländska semmel-dagen. Det vill säga Bolludagur. Och den är av en händelse idag! (Alltid måndagen före fettisdagen.) Så för mig blir det semlor hela veckan. Och det är inget jag är ledsen för. För jag älskar semlor! Jag har skrivit ett längre inlägg om den isländska semlan här (inklusive recept såklart!) och den egen-pysslade smisk-pinnen som man använder som redskap för att få äta så många semlor (bollur) som möjligt. [gallery link="none" columns="2" size="full" ids="15674,15672"] Och imorgon är det fettisdag och den svenska semlan i centrum. Förra året körde vi diverse semmeltester på Snickeriet, men nu när jag aldrig är på kontoret längre så blir det ju inte heller semlor från söders alla bagerier. Otroligt tråkigt. Saknar sällskap, semlor och söder! Som tur är har vi rätt bra semlor här i förorten också. Bäst är den från Söderbergs. Och nu får jag nog sluta drömma om semlor och fortsätta att jobba lite. Hoppas ni får en fin semmel-vecka! ♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook