Fröknäcke är något som har ökat markant i mitt bloggflöde den senaste tiden. Det med all rätt skulle jag nog vilja säga. Det är ju dels kul att göra själv och så är det himla gott. Min mamma har de senaste åren bakat flera olika varianter och till och med mormor på Island har hakat på och använder samma recept. Det är rätt enkelt att göra, kräver bara lite tid. Och det är så himla gott. Mammas glutenfria fröknäcke 4 dl boveteflingor eller hirsflingor 1 dl sesamfrön, skalade 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 1 dl kokosflingor 2 msk kokosfett eller olivolja 1 tsk salt 4-6 dl vatten (ha i lite i taget) Häll allt i en skål och rör om. Om du har gott om tid, låt stå i minst 2 timmar eller gärna över natten så det får gotta till sig. (Har du inte tid eller ork att vänta så länge så funkar det faktiskt att bara köra på en gång.) Bred ut tunt på bakplåtspapper, ju tunnare desto godare. För att få det supertunt kan du ta ett till bakplåtspapper och lägga på toppen och sen kan du antingen kavla ut röran med hjälp av en kavel. Eller så trycker du ut med hjälp av handen. Försök att få det så jämt som möjligt. Skär upp i så stora bitar som du önskar. Innan du ska grädda, strö över lite flingsalt. Grädda i 200°C i 20 minuter. Ta ut plåten och vänd bröden. Baka vidare i 15 minuter eller tills bröden ser ut att vara någorlunda torra eller att de har börjat få lite färg. Ta ut, ät och njut! Är du mer sugen på ett mjukt bröd kan du testa baka bästa baguetten istället.