Jag har kört stenhårt på att 2015 är matlådans år. Så här kommer ett gäng matlådor jag har ätit den senaste tiden. Råraka med lingonsylt med spenatsoppa. Soppan fick jag av Kristin då hon hade lite exra med sig och min låda var lite fattig. Fint att få lite lunch av någon annan. Paj igen! Funkar som sagt jämt och är busenkelt att göra. Den här gången med spenat, kikärtor, lök och tomat. En kan ju inte äta hemlagad mat jämt, då funkar hämtpizzan från helgen bra som låda också. Dock rätt slibbig efter 2 minuter i en micro. Sallad med lite av varje funkar jämt. Här gjorde jag en blandning av bladsallad, ruccola, olika sorters tomater, min ständiga matlådekompis - avokado, keso med örtsalt och finn crisp. Vår thai-kiosk lagar inte bara god mat, det är superstora portioner också vilket är perfekt att ha till matlåda dagen efter. Quinoasallad med tomat och vårlök, avokado, ruccola, spenat, kokt ägg, halloumi och en gräddfilssås med citron och örtsalt. Enkelt, gott och kan varieras i oändlighet. Det här är rätt så ovanlig mat för min del, men den funkar fint att laga i ordning på morgonen. Kokta makaroner med en stekt veg. chorizo. Ja, och så en avokado till det. Och Wasa Frukost som jag inte ätit sen jag gick på fritids. Nostalgitripp till dagis i form av en lunch. Sist, men inte minst tänkte jag presentera paniklådan. Den här skrapade jag ihop ur kylen hemma när jag sprang hem efter gymmet då jag hade glömt att ta med mig biblioteksböckerna som skulle lämnas tillbaka samma dag. Spaghetti, minimalt med tomatsås, avokado och rå halloumi (som jag micrade, hej gnisselkoncistens!) och bonus blev knäckemackan med smetanaröra som jag fick av Anna. Himla tur att jag har så snälla kollegor som delar med sig av sin mat till mig. Vad har ni haft i era matlådor den senaste tiden?