Får det lov att vara något sött till någon söt kanske? Om svaret är JA på den frågan så vill jag tipsa om en himla god och krispig kola som jag kokade här om dagen. Det är sött, salt och knaprigt i en fin blandning. Det är faktiskt något jag tycker är gott. När godis inte bara är sådär supersött utan även har en liten salt touch. Jag tycker att det blir en lite bättre känsla i munnen/kroppen när det inte är så vansinnigt sött och då går det dessutom att äta mer. Hehe. Själva receptet är inspirerat av en kola/krokant som en kollega tog med sig hem från ett jobb i San Francisco. Peanut Brittle heter den. Alltså OMG! Det var så galet gott att vi slukade hela paketet på en gång! Så började vi prata om att det här måste vi prova göra själva. Och jag är ju en person som gillar att göra saker själv. Så jag tog med den tomma kartongen hem så fick den agera rekvisita och förvaring för den kolan jag kokade själv. Och så kom Philip på att det hade säkert varit himla gott att stoppa popcorn i också. Väldigt bra idé tyckte jag. Halva med popcorn fick det bli vilket visade sig vara en kanonidé! Knaprig kola med jordnötter och popcorn 4 dl socker 1 dl vatten 100 g smör 3/4 dl ljus sirap 1/2 tsk bikarbonat 4 dl jordnötter Popcorn (efter behag) Havssalt Gör såhär: Koka upp socker, vatten, smör och sirap i en tjockbottnad kastull. Låt koka på medelhög värme samtidigt som du hela tiden rör om tills kolan är 148°C (ungefär 10 min). Ta bort från värmen och rör ner bikarbonatet. Nu bubblar det en aning. Blanda kvickt i nötterna och lite av popcornen. Stjälp snabbt över på en bakplåtsklädd plåt. Bred ut till ett jämnt lager och strössla över lite mer popcorn och havssalt. Låt stå och stelna i ca 30 min. Knäck upp och bryt i bitar. Ät tillsammans med någon du gillar, ge bort eller njut själv. Hoppas det smakar!