Min mamma har strösslat chiafrön på salladen i flera år och jag hade aldrig riktigt tänkt på att undersöka mer vad det var för frön eller om det gick att göra andra grejer med dem. Jag visste bara att det var nyttigt och bra, typ. Men så började jag höra fler och fler prata om de här små fröna och numera är de ett vardagligt inslag i min frukost. Jag har testat flera olika varianter och blandningar. Hasselnötsmjölk, mandelmjölk, rismjölk, sojamjölk, komjölk, cashewmjölk med mera. Men just nu har jag hittat en kombination som säkerligen kommer att stanna kvar ett bra tag på mitt frukostbord. För att det är så förbannat gott! För 1 portion behöver du: 1,5 msk chiafrön 1 dl kokosmjölk (jag tycker den godaste är den jag köper i min lokala thai-butik) En knivsudd vaniljpulver Ev. bär, frukt, kokos eller nötter som topping Gör såhär: Jag gör alltid min chiapudding på kvällen innan jag går och lägger mig, på så vis har den fått stå till sig över natten. Blanda alla ingredienser i en burk och rör om noga. Låt stå i ca 20 min och rör om en gång till. Ställ sen in i kylen och vila över natten. Ta fram din burk med chiapudding och toppa med det du tycker är gott. Jag gillar att ta blåbär och kokosflingor. Vill jag lyxa brukar jag ringla på lite honung på toppen. For one serving, you need: 1.5 tablespoons of chia seeds 100 ml of coconut milk A pinch of vanilla powder Optionally. berries, fruit, coconut or nuts as a topping Do this: I always make my chia pudding the night before when I go to bed. Mix all ingredients in a jar or bowl and stir well. Let stand for about 20 minutes and stir again. Let the pudding rest in the fridge overnight. Take your jar/bowl of chia pudding and top with what you think is good. I like blueberries and coconut flakes. For special occations I like to drizzle some honey on top.