Den här torsdagen tänkte jag bjuda på nåt riktigt gott att kalasa på i helgen, eller vilken himla dag som helst egentligen. Låt mig presentera nutellafyllda amerikanska pannkakor med kanelstekta äpplen och nötcrisp. Oh hello there! Det började med att jag såg en gif i mitt flöde på facebook där någon klickade ut pannkakssmet och hade på nutella och sen en till klick pannkakssmet. Sen var suget ett faktum. Tillbehör till kan en såklart göra lite som en vill med, men vi hade ett gäng äpplen hemma och kanelstekta äpplen kändes som ett riktigt bra komplement till de här fyllda pannkakorna. Det här är såklart inte den nyttigaste av frukostar, jag vet. Men det är gott så det smäller om'et! Nutellafyllda amerikanska pannkakor med kanelstekta äpplen och nötcrisp DU BEHÖVER Amerikanska pannkakor: 2 ½ dl mjöl 2 tsk bakpulver 1 krm salt 2 ½ dl mjölk knappt 50 g smält smör 1 ägg (smör till stekning) Fyllning: Nutella Kanelstekta äpplen: 1-2 äpplen smör kanel vaniljpulver grovhackade nötter GÖR SÅHÄR Börja med pannkakorna. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner mjölken, smöret och ägget, en grej i taget tills du har en slät smet. Tips! Häll upp smeten i en urdiskad gammal ketchupflaska. Tusen gånger lättare att portionera ut smeten i pannan på det viset. Smöra stekpannan/plättlaggen. Häll ut lite smet i en varm panna, ringla/klicka ut ett lager med nutella och häll på ytterligare smet för att täcka nutellan. Stek på båda sidor tills pannkakan / plätten är gyllenbrun. För att göra de kanelstekta äpplena börja med att kärna ur och klyfta äpplena. Klicka i en klick smör i stekpannan, lägg i äpplena och strössla över med kanel och vaniljpulver. Stek tills äpplena börjar mjukna och det luktar kanel i hela köket. Toppa hela kalaset med de kanelstekta äpplena, grovhackade nötter i valfri sort och florsocker och lönnsirap för extra bildskönt piff. Ät och njut!