I helgen testade jag att baka mini-donuts i min nya silikonform från Kuala Lumpur. I och med att man inte friterar donutsen så tänker jag att det är lite nyttigare, typ. Det var väldigt enkelt, men jag är inte helt nöjd med receptet än. Omgången jag gjorde blev aningen för kompakt, jag vill ha dom lite fluffigare, så nästa gång tror jag att jag ska göra några småjusteringar. Kanske vispa äggvita och vända ner i smeten? Hur som helst, här kommer receptet. Donutsmet: 4,5 dl mjöl 1,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt lite kardemumma 3/4 dl rapsolja 2 dl socker 1 ägg 2 dl mjölk Gör såhär: Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt, och kardemumma. Rör ner olja, socker, ägg och mjölk och blanda till en smidig deg. Smörj en donutsform med smör eller olja, (jag tog lite olika för att testa och tyckte att båda funkade bra) och fyll med smet. Grädda i 175 °C i 11 minuter. Ta bort donutsen från plåten och garnera på valfritt sätt. Jag sockrade och gjorde glassyr.