Tapas, pintxos och smårätter överlag är nåt jag verkligen gillar. Att få äta små portioner eller munsbitar av olika rätter är något jag skulle kunna leva på jämt. Däremot kan jag tycka det är lite väl meckigt att svänga ihop en vanlig vardagkväll. Men som tur är det ju inte vardag jämt. Hemma hos Stefan för några veckor sedan var det precis pintxos vi gjorde, när han bjöd in till spansk afton. Gracias! Jag anmälde mig direkt som frivillig att assistera i köket. Det är dels kul och jag kan provsmaka medan jag lagar maten. Perfekt för en hungrig person. Vi gjorde tre sorters pintxos som var både enkla och goda. Jag, Stefan och Patrik ansvarade för varsin sort. [gallery link="none" columns="2" size="full" ids="11008,11009"] 3 enkla pintxos Pintxos med sardin, lök och oliver Inlagda sardiner (får du inte tag på sardin går det lika bra med stekta strömmingsfiléer) Hackade oliver Schalottenlök Gräslök Baguette Hacka oliver och lök fint. Stek löken genomskinlig. Blanda tillsammans med de hackade oliverna. Rosta brödet i en panna med olivolja. Lägg på sardinen och toppa med lök och olivblandningen. Garnera med gräslök. Pintxos med manchego och sardeller Manchego Inlagda sardeller Honung Baguette Rosta brödet i en panna med olivolja. Skär manchegon i lagom stora bitar. Lägg på en sardell och ringla över honung. Pintxos med krabba och ägg Krabba Majonäs Kokt ägg Schalottenlök Citron Cayennepeppar Vitpeppar Salt Baguette Koka äggen i 7 min och lägg sedan i kallt vatten. Blanda krabban med majonäs och hackad äggula, finhackad schalottenlök, citronsaft och lite citronskal. Rör ihop och smaka av med cayennepeppar, salt och vitpeppar. Riv äggvitan på ett rivjärn. Rosta brödet i en panna med olivolja. Lägg på krabbröran på brödet och toppa med rivet ägg. Smaklig måltid! Ät i sällskap med goda vänner och varför inte ett gott vin till. ♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook