Jag har alltid haft oerhört svårt för att slänga mat och vill ta tillvara på så mycket som möjligt. Så har det varit sen jag var liten eftersom det var så mina föräldrar gjorde. Jag är inte en person som stirrar mig blind på utgångsdatum utan litar mer på hur det luktar och smakar. Har en grönsak blivit lite skrynklig för att den har legat för länge i kylen är den kanske inte så rolig att ha i en sallad, men att steka den är inga problem. Jag brukar köpa rädisor i knippe lite då och då. Men tyvärr blir de ganska så fort skrynkliga och rätt så trista. Men! Där har jag ett litet trix som jag brukar göra. Direkt efter att du kommer hem från butiken, knipsa av blasten på rädisorna, skölj rent och lägg sedan i en burk med kallt vatten som du förvarar i kylen. Byt ut vattnet då och då. Sen har du fina fräscha, krispiga rädisor som håller bra mycket längre än om du låter blasten sitta kvar. Mitt andra tips är att istället för att slänga den sista lilla biten på salladslök, spara den och sätt den i vatten. Rätt så fort så växer den till sig och vips har du lika mycket lök som du hade innan. Evighetslöken kallar jag den. Det var två små kökstips från mig.