Idag tänkte jag dela med mig av ett superenkelt och gott middagstips som jag tycker att alla som är lite stressade i vardagen borde prova. Jag har tidigare lagat nästan exakt samma sak, snabbpizza på tortillabröd. Men den här varianten som är gjord på det fantastiska Libabrödet tycker jag är snäppet vassare. Dessutom bästa grejen att bjuda på om du har folk över på middag men inte vill stå i köket hela tiden. Moa och Caroline som jag har jobbat med är de som introducerade den här rätten i mitt liv när jag var hembjuden till Moa för pizza och bubbel. Så tack för det. [caption id="attachment_10479" align="alignnone" width="2000"] Supersnabb och god tomatsås får du genom att blanda tomatpuré, olivolja och en vitlöksklyfta.[/caption] Bästa knepet är ändå tomatsåsen som är galet snabb och får en fin och mustig tomatsmak. Så ska du bara ta med dig en sak tycker jag att det är den. Funkar lika bra på vanlig pizza som på den här Libapizzan. [caption id="attachment_10481" align="alignnone" width="2000"] Margherita + rödlök är en riktig klassiker som alltid går hem hos mig.[/caption] Libapizza i två varianter Margherita med rödlök Libabröd Tomatpuré Vitlök Olivolja Mozzarella (jag föredrar buffel eller lyxa till med en burrata) Rödlök Basilika Salt & peppar Börja med att göra tomatsåsen genom att blanda tomatpuré, vitlök och olivolja till en blandning. Smaka av med salt och peppar. Bred på tomatsåsen på ett Libabröd. Slit mozzrellan i bitar och fördela på pizzan tillsammans med rödlöken. In i ugnen på 250°C i knappt 5 min eller tills mozzarellan har smält och pizzan fått en fin färg. Ta ut ur ugnen, dekorera med basilika och ät på en gång. [caption id="attachment_10480" align="alignnone" width="2000"] En pizza med ricottakräm istället för tomatsås är lite lättare i smaken, perfekt som en vårig förrätt.[/caption] Zucchinipizza med ricotta & gräslök Libabröd Ricotta Gräslök Zucchini Rödlök Rädisor Salt & peppar Börja med att blanda ricotta och hackad gräslök till en röra. Smaka av med salt. Skär tunna skivor av zucchini, rädisor och rödlök. Bred på ricottaröran på ett Libabröd. Lägg på zucchini, rödlök och rädisor. In i ugnen och grädda på 250°C tills pizzan fått en fin färg. Ta ut ur ugnen och ät på en gång. [caption id="attachment_10484" align="alignnone" width="1333"] Ät pizzan direkt från ugnen för att botten ska behålla krispet.[/caption] Andra goda grejer att ha på en Libapizza är tomatsås, päron, mozzarella + någon form av extra ost (mögel, get eller annat lite mer smakrikt). Eller typ vad som helst egentligen. Det är en perfekt rensa-kylskåpet-rätt. Det här är även mitt bidrag till Månadens Gröna på tema P. ♡ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram & Facebook